Vergeving van onze zonden

0
544
Three cross on the hill, Jesus Christ from the Bible. Easter, Religion. Salvation of sins, sacrifice
Three cross on the hill, Jesus Christ from the Bible. Easter, Religion. Salvation of sins, sacrifice

De vergeving van zonden is het kernpunt van het christendom. Door de dood van Jezus Christus aan het kruis hebben wij vergeving gekregen. Echter deze vergeving is niet zonder voorwaarden. De voorwaarde is dat wij andere mensen moeten vergeven voor de zonden die zij tegen ons hebben gegaan. De tekst uit het gebed Onze Vader zegt over vergeving:

En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren.

Dit betekend dat je andere mensen moet vergeven hoe moeilijk dit ook is. Ieder mens maakt vervelende dingen mee in zijn leven. Je bent boos en uit emotie zeg je en denk je en zeg vervelende dingen. Dit doe je om te kwetsen en om wraak te nemen op de ander. En hier gaan wij keer op keer de fout in. Je bent boos en je zet iemand anders een hak. Vervolgens bid je en vraag je om vergeving voor je zonden en deze krijg je. Maar dat denk je enkel. Je krijgt geen vergeving voor je zonden als je de ander niet vergeeft voor zijn fouten.

Het maakt niet uit of iemand anders gelooft of niet. Je moet je naaste behandelen zoals jezelf wil dat je behandeld wil worden. Zit iemand anders vol met woede en wrok, vergeeft hij jou niet. Maar je kunt hem wel vergeven.

Ja het is moeilijk om te vergeven ook al vergeet de ander jouw niet. Wat je kunt doen is dit bij God neer te leggen en vergeving te vragen. Belangrijk is dat je niet mee gaat in iemand anders zijn woede en wrok. Het beste is dat je hem laat gaan en niet mee gaat in zijn woede.