TPG stuurt brieven aan God naar EO

0
922
TPG stuurt brieven aan God naar EO
TPG stuurt brieven aan God naar EO

EN HAAG – TPG Post gaat anonieme brieven aan God doorsturen naar de Evangelische Omroep. “De afdeling nazorg van de EO gaat voor de afzenders bidden”, zei maandag het hoofd van de afdeling, dominee K. van Velzen. Voorheen verdween deze post in de prullenbak.

TPG Post is via de christenunie bij de EO terechtgekomen. Fractievoorzitter A. Rouvoet kreeg op oudejaarsdag 2003 tijdens de uitzending van een radioprogramma de vraag waarom anonieme brieven aan God in de prullenbak belandden. De vraagsteller verbaasde zich daarover, omdat in bijvoorbeeld Israël een geestelijke dergelijke brieven in de Klaagmuur in Jeruzalem stopt.

Op zoek

TPG Post nam na de uitzending zelf contact op met Rouvoet. Het bedrijf ging na overleg met de fractievoorzitter op zoek naar een instantie die de brieven zou willen ontvangen. Het postconcern kon er aanvankelijk geen vinden die mee wilde werken. De ChristenUnie heeft de zaak toen bij de EO aangekaart, zei een woordvoerder van de partij.

Zorgvuldig

Het postbedrijf gaat binnenkort met de EO rond de tafel zitten om over de anonieme brieven te praten. TPG Post wil volgens een woordvoerster met de omroep afspreken dat er zorgvuldig met de post wordt omgegaan. Van Velzen benadrukte al dat dat het geval zal zijn. TPG heeft momenteel nog ongeveer twintig anonieme brieven aan God in het archief liggen. De laatste driekwart jaar heeft het concern echter geen brieven meer ontvangen.

Expertise

De ChristenUnie is tevreden over de oplossing. “De afdeling nazorg krijgt veel reacties met ongeveer dezelfde inhoud als die van de brieven aan God. De omroep heeft veel expertise op dat gebied”, aldus de zegsman. De EO stuurt brieven die bijvoorbeeld aan Allah gericht zijn door aan een moslimorganisatie.

bron nu.nl

Laatste update:  3 januari 2005 16:08