Tijd maken voor je hemelse vader

0
675
Woman praying in the church grayscale
Een vrouw in gebed in een kerk

Maak tijd vrij voor je hemelse vader. Hij wil contact met jou. Hoe krijg je contact met God, dit krijg je door te bidden en te lezen in de bijbel. Als je bid, vraag dan God om met je te spreken. Lees een Bijbelvers en probeer deze te begrijpen. Een goede Bijbelvers om te beginnen zijn de verzen uit Spreuken. Lees deze aandachtig door en mediteer over dit vers.

Praten met God doe je in stilte, op je kamer. Dit moment is jouw quality time met God. Vraag aan God wat hij tegen jou wil zeggen. God luistert echt, maar je moet één ding begrijpen, het is geen Tita Tovenaar. Soms verhoort God je gebeden niet, omdat hij een ander plan met je hebt. God is geen materialistische God, maar een Geest.

Ik wil God en Jezus beter leren kennen. Het geeft mij veel steun, door te praten met hem. Soms vroeg ik dingen die onmogelijk zijn, zoals een situatie op een moment te veranderen. God luistert naar je en voordat het maar gevraagd hebt, weet hij al wat je wil. Hij laat je niet vallen, ook al denk je soms van wel.

Ik probeer het te begrijpen met mijn beperkt kennis. Ik leer elke dag, meer over God en Jezus. Ik volg het programma van Cor Weeda (Volg Mij) op Trans World Radio. Hier wordt de bijbel goed uitgelegd en leer je spreken met God en Jezus.

Wat ik hier neer zet zijn mijn gedachten om contact te krijgen met God. Wat ik wil is een goed christen worden en iets beteken voor mijn medemens. Ik heb een ebook als bijbel en ik pak rustige momenten op de dag om hierin een vers te lezen en te begrijpen. Ik heb de wijsheid niet in pacht en ik moet nog veel leren.

De bijbel die ik lees is de Bijbel in Gewone Taal (ebook). Dit ebook is direct leesbaar op je tablet of PC of smarttelefoon. Het lezen hierin geeft ook rust. Er gaat soms tijd overheen, voordat je dingen begrijpt. Soms onderweg, begrijp je dingen. Zoals “wat u niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet” en “behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden”. Je denkt meer na over dingen in het leven en wat je meemaakt en wat je kan doen om een ander te helpen. God wil ook dat je een ander helpt, omdat je ook zelf wil worden geholpen.

Je moet een relatie met God opbouwen en dit kun je enkel maar door met te praten en te luisteren. Vooral dit laatste is moeilijk, omdat wij enkel maar op zenden staan.

Tot zover en tot de volgende keer.

Robert

Moderator kun je mijn gedachtenspinsel plaatsen.