Stille tijd is jou contact moment met God

0
762
Praying hands is in the dark
Praying hands is in the dark

Met stille tijd wordt de tijd die je met God doorbrengt. Tijdens deze tijd praat je met God en luister je naar wat hij zegt. Soms hoor je niets en krijg je later een signaal met wat hij bedoeld. Vroeger werd er niet veel verteld over wat stille tijd is.

Om God en Jezus te kunnen begrijpen moet je in de Bijbel lezen of luisteren. Ik ben niet zo’n lezer, maar ik vind het luisteren naar een Podcast of een luisterboek veel beter. Omdat ik tijdens het wandelen of autorijden veel mee krijg over de Bijbel en God. Ik vind ontspannend om hierna te luisteren en hierdoor begrijp ik dingen veel beter. Ik overdenk dan mijn zonden, mijn gedragingen en hoe ik mij moet verbeteren om een beter Christen te worden.

Als ik wandel of ben op mijn studeerkamer of slaapkamer, neem ik de tijd om met God te praten. Dit is mijn stille tijd. Ik vertel God alles wat ik op mijn hart heb en wat mijn gedachten zijn en hoe ik zaken moet zien. God is geduldig en luistert graag naar je.

Ik wil een rechtvaardig mens zijn en worden. God laat mij zien, wat ik moet doen en waarom ik niet rechtvaardig ben. Ik vertel wat ik graag wil bereiken en hoe ik dingen zie. God helpt mij door mij zaken te laten zien. Contact met God is privé en heel erg fijn. Je moet er wel open staan en soms duurt het tijd dat je het begrijpt.

Neem je tijd om met God te praten en probeer dit begrijpen. Iedereen gaat hier anders mee om. Je moet zelf werken aan de relatie met God, stille tijd is jou tijd met God. Maak hier tijd voor vrij en begin te praten met God. Wat jij bespreekt met God is tussen jou en hem.

Stille tijd

  1. https://visie.eo.nl/artikel/2013/09/de-ultieme-tip-voor-tijd-met-god
  2. https://www.allaboutgod.com/dutch/stille-tijd.htm
  3. https://elkedagnieuw.nl/stille-tijd-niet-stil/
  4. https://www.huisvanbelle.nl/7-tips-tijd-god/
  5. https://bijbelpracht.nl/waar-in-de-bijbel-staat-dat-je-stille-tijd-moet-houden/

Bijbel Podcast

  1. https://open.spotify.com/show/2Ed1hzB9cAQN7nWji8zn4k?si=SWVXHjhaRPuHL0AC42i13w
  2. https://open.spotify.com/show/6UKivY62F1Bt1AbtVki0DF?si=uH6vM1DhQfuqHI7DShMNTg
  3. https://open.spotify.com/show/5l4eaNyMFQZKJwK1Xuvxbu?si=-7gusYKTSFezOAFUgQFt-Q
  4. https://open.spotify.com/show/2vxX9q6ZMe1zzQfdNnKjlo?si=-LmfySRWTOWKFlpQgWpbnA