Overlijden van een familie lid

0
1157
Overlijden van een familie lid
Overlijden van een familie lid

Vader,

Ik heb tegen heel wat regels gezondigd, hiervoor wil ik graag vergeving. Uit het gebed onze vader weet ik dat er een voorwaarde tegenover staat en dat is andere vergeven. Dit heeft heel lang geduurd voor dit ik de waarde en de samenhang van deze twee zinnen begreep. Sommige dingen snap ik zelf nog steeds niet.

Onlangs is een familie lid van mij gestorven, door onmin in de familie kan ik niet naar de begrafenis. Als ik er heen ga, krijg ik ruzie en doe ik anderen pijn. Ik doe ook anderen pijn door naar de begrafenis te gaan. Ik ga niet omdat ik respect heb voor de gevoelens van anderen. Ze geloven niet en vergeven mij ook niet.

Vader, wilt aan mij oom, om vergeving vragen dat ik niet aanwezig was. Ik weet dat hij mij vergeet. Ik heb geen ruzie met hem gehad. Het was een waardevol mens, vader en een goede opa. Ik vergeef hem, al weet ik niet wat hij mij heeft aangedaan. Wilt u bij de nabestaanden zijn en hun bijstaan om hun verlies te verwerken.

Ik dank u, dat Jezus Christus heeft gezonden om mijn zonden te vergeven. Ik vergeef ook zonden van anderen en dit is moeilijk.

Amen