Kijk Tip Netflix The Story of God with Morgan Freeman

0
332

The Story of God with Morgan Freeman is een Amerikaanse documentair ereeks van National Geographic Channel met Hollywoodacteur Morgan Freeman.

Freeman is op zoek naar antwoorden op de grote geloofsvragen van mensen uit verschillende culturen en religies met in het bijzonder hun geloof in een God. Hiermee komt hij op de meest historische plaatsen in de wereld en laat hij de lokale mensen aan het woord, die vertellen over hun ervaring met het geloof bij de betreffende historische plaatsen.

In de serie komt Freeman op locaties waaronder de Olijfberg, de Rotskoepel en de Westmuur van de Tempelberg in Jeruzalem, de Bodhiboom in India, Mayastad in Mexico en de Lakewood Church in Houston. Volgens de acteur denken christenen, moslims en boeddhisten vaak dat ze een heel andere visie op de wereld hebben, terwijl er ook vele overeenkomsten zijn. Als acteur speelde Freeman zelf ook al eens God in de films Bruce Almighty uit 2003 en in het vervolg Evan Almighty uit 2007.

De serie bestaat uit 3 delen, met totaal 15 afleveringen. Het is het kijken waard om je te verdiepen in het Christelijk geloof.