Ingezonden brief waarom mensen mogelijk niet meer in God geloven

0
396
Ingezonden brief waarom mensen mogelijk niet meer in God geloven
Ingezonden brief waarom mensen mogelijk niet meer in God geloven

Waarom geloven steeds minder mensen in God, dit is wat je jaarlijks in het nieuws hoort. Tegenwoordig heeft maar 50% religieuze gevoelens. Je kan pas geloven als je een relatie hebt met God, als je niet praat met God bouw je ook geen relatie op met hem op. Als je niet word geleerd of wordt verteld dat je met God in gesprek moet gaan en dat je moet leren luisteren. Maar net als in elke relatie, als je niet met elkaar communiceert gaat het fout en verlaat je elkaar.

Volgens mij missen mensen de stille tijd met God. En andere reden is dat mensen niet meer de tijd nemen om in de bijbel te lezen of te luisteren naar een preek. Mensen leren niet meer de signalen te herkennen die God je geeft. God heeft ons lief en vergeeft ons onze zonden. En dit komt door het offer van zijn zoon Jezus Christus. En je moet elkaar vergeven en je problemen bij het kruis achterlaten.

Tegenwoordig zit de wereld vol met afgoden, zoals internet, auto’s en bezit. Men is alleen bezig om goed eruit te zien op Facebook en andere kanalen. De Youtuber met zijn verhaal, wordt aanbeden als een halfgod, terwijl niets echt aan hem of haar is. Het verhaal wat hun doen, is vaak enkel gericht op de verkoop van commerciële producten, terwijl het innerlijk blijkbaar niet telt. Belangrijk is blijkbaar, hoe je eruit ziet op Facebook, dit is oppervlakkig, zonder inhoud en dus leeg.

Als je relatie hebt met God is je leven niet leeg en heb je contact met mede christenen, die het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, maar om wie je bent. En als je leven leeg is en zonder inhoud, waarvoor leef je dan.