Bouw een relatie op met je Hemelse Vader, door met hem te praten

0
390
Praying for God
Praying for God

Onze God is geen gebruiksvoorwerp of een beeld, waartoe je een gebed richt. God is, je hemelse vader, die graag een persoonlijke relatie met je wilt opbouwen. Deze relatie bouw je op, door met God te praten en het is geen éénrichtings verkeer. Als bid, moet je niet alleen zenden, maar ook willen ontvangen (Luisteren). Bidden is praten met God, het is niet alleen bidden, maar ook luisteren. Soms begrijp je de boodschap niet, maar vraag dan om wijsheid om het te begrijpen.

Iedereen vind zijn eigen weg naar God. Hij kent je door en door, weet wat je zonden en je fouten zijn. Als je met hem praat kun je eerlijk zijn, want hij weet alles.

God praat met je en hoe hij dit doet, is door je wijsheid te geven. Hierdoor ga je bepaalde zaken (beter) begrijpen. Een relatie met God is zeer persoonlijk. God wil dat je gaat ontwikkelen en helpt je daarbij, hij heeft een plan met je.

God vergeeft je, voor je zonden, dit komt door het offer van Jezus Christus. Hij vind ons allemaal zondaren en dit zijn wij ook.

Als je de 10 geboden leest, heeft iedereen wel één of meer geboden overtreden. Er is geen mens, zonder zonden! We zijn alleen wel een onrechtvaardig en boos. Wij liegen allemaal wel eens en wij legen allemaal weleens een foute getuigenis af. Kijk maar naar de belastingaangifte die wij doen en als wij iemand niet mogen, helpen wij hem of haar een handje.

Ik weet dit uit ervaring, want ik ben ook zo’n persoon, die onhebbelijk was en soms bewust en onbewust mensen onrecht aandeed. God laat je zien, dan je niet goed bezig bent. Hoe, wil iedereen graag weten. Bij mij doet hij dit door mij de spiegel voor te houden. Als ik boos ben in bijvoorbeeld het verkeer, dan laat mij herinnerden dat ik precies het zelfde deed. Dit is enorm confronterend.

God wil dat wij goed zijn voor ons naaste en hem of haar behandelen zoals jezelf wilt dat je behandelt wilt worden.

Hoe ging of ga je met mensen en hoe ga je nu met mensen om. God laat je zien, dat je fout bezig was. En hoe ik er nu mee omga, is door proberen niet kwaad te spreken, maar iets goeds over deze mensen te bedenken.

God helpt mij, mij door mij mijn zonden te laten herinneren, vanaf mijn jeugd. Als ik iemand veroordeeld, dan laat God mij weten, dat dit niet goed is.

Het komt op mij dan over, hé, jij veroordeeld iemand, maar jij deed dit toch ook. Zo leer je mensen te vergeven en anders naar ze kijken.

Bovenstaande ervaar ik door met God te praten en ja ik kan mijn zonden gelukkig bij het Kruis achter laten. Ik kan echt alles aan God vragen, soms krijg ik een antwoord, wat ik niet verwacht en dit is een rechtvaardig antwoord. Soms duurt het een tijdje totdat ik het antwoord begrijp. Soms komt het antwoord door de Bijbeltekst die ik lees of luister.

Als je God wilt begrijpen, ga dan met hem praten en stel je open voor zijn antwoord. En één ding is duidelijk, hij vergeeft je door het offer van Jezus Christus. Echter vergeving is alleen mogelijk als je anderen vergeeft voor hun zonden tegenover jou. Praten met God geeft mij rust.

En het is een persoonlijke relatie, die iedereen anders ervaart. Dit is mijn ervaring over het contact met God.