Afscheid van een lieve Moeder

0
2003
Afscheid van een lieve Moeder
Afscheid van een lieve Moeder

Lieve God,

Ik weet het niet zeker maar als er een hemel is hoop ik dat u goed bent voor mijn moeder. Hoewel het al heel veel jaar geleden, is inmiddels meer dan de helft van mijn leven, mis ik haar nog vaak. Ik steek af en toe een kaarsje op voor haar. En op cruciale of gedenkwaardige momenten mis ik haar altijd een beetje meer.

Help mij om alleen aan het goede te denken en niet de verzinsels van mijn geest. Ze zorgen ervoor dat ik niet verder kom. Op persoonlijk vlak heb ik al stappen kunnen zetten en nu kom ik er achter dat op het professionele vlak het gemis of eigenlijk afscheid nemen ook een rol speelt. Lieve mama ik weet dat ik doe wat je altijd zelf had willen doen, waar je passie lag, je kwaliteiten en je lange weg ernaar toe. Ik doe het nu met volle overgave en toch houdt het weten dat jij niet lang hebt kunnen genieten van de kinderen in de klas, het vertrouwen van een directie, het gesprek met ouders, de individuen die je verder helpt, tegen. Tegen om mijzelf te ontwikkelen, het houdt me tegen om vrij te kiezen voor waar ik nu aan toe ben. En vooral omdat ik bang ben een beetje meer afscheid te nemen van jou. En ondanks dat ik rationeel weet dat je je dochter het beste gunt en alleen maar wil dat ze gelukkig is, is het emotioneel dat juist voelen om z o afscheid te kunnen nemen van wat ik nu doe iets anders.

Dus lieve God wilt u deze boodschap aan haar doorgeven? Ik hou van je, ik mis je nog zo vaak, en hoewel ik je gezicht niet meer voor de geest kan halen en je stem niet meer kan horen denk ik vaak aan je. Geloof je me als ik zeg dat ik al die jaren zoveel plezier in mijn werk heb gehad, dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging en dat dat niet betekend dat ik jou een stukje meer vergeet? Met deze woorden wil ik je ook beloven dat ik me met net zoveel passie en met net zo veel toewijding zal geven aan wat ik hierna ook ga doen?

Lieve God help me met de juiste keuzes maken voor mij. De juiste keuzes zonder schuldgevoel, zonder angst voor afscheid en angst voor het nieuwe…laat me luisteren naar zingende mama beer die me het beste wenst en weet wat ik kan zodat de brullende mama beet zich een beetje meer op de achtergrond zet.

Liefs lisanne